
подготовка: 30 минути + готвене: 70 минути
8 - 10
Лесна
-
1.
В голяма купа счупете яйцата, добавете захарта и ваниловият екстракт и разбийте за 7-8 минути до получаването на гъста светложълта смес.
-
2.
В друга купа смесете бадемовото брашно, зехтина, кокосовите стърготини и бакпулвера. Прибавете настърганите моркови, нарязаните фурми, касиса и подправките и разбъркайте добре.
-
3.
Налейте яйчената смес и разбъркайте до пълното смесване на продуктите. Изсипете сместа във форма с падащо дъно и диаметър 20 сантиметра покрита с хартия за печене.
-
4.
Печете кейка 70-75 минути в предварително загрята до 160 градуса фурна. Извадете и охладете напълно.
-
5.
За да приготвите глазурата в купа сложете захарта и крем сирене Philadelphia Light и разбийте по пухкава смес.
-
6.
Прибавете подправките и прясното мляко и разбийте отново. Нанесете глазурата върху охладеният кейк и поръсете с подправки.

-
1.4 яйца
-
2.175 г кафява захар
-
3.1 ч.л. ванилов екстракт
-
4.80 мл зехтин
-
5.320 г бадемово брашно
-
6.2 ч.л. смес от подправки (1 с.л. смлян бахар, 1 с.л. смляна канела, 1 с.л., смляно индийско орехче, 2 ч.л. индийско орехче, 1 ч.л. карамфил, 1 ч.л. джинджифил)
-
7.1 ч.л. бакпулвер
-
8.300 г настъргани моркови
-
9.60 г кокосови стърготини
-
10.80 г сушен касис
-
11.230 г фурми без костилка
-
За глазурата:
-
1.3 опаковки крем сирене Philadelphia Light
-
2.170 г пудра захар
-
3.1 с.л. прясно мляко
-
4.1 ч.л. смес подправки